Släktena Hagren/Haggren

Innan jag gifte mej så hade jag efternamnet Eriksson, så efter giftermålet så tog vi min hustrus efternamn Haggren, vilket ledde till att jag blev intresserad att forska i namnet Haggren, och då fick jag en kopia av ett brev, ifrån min hustrus morbror, som handlar om att en Torsten Haggren, som 1949 skrev till min hustrus morfars bror Oskar Haggren. Denna Torsten håller på med släktforskning och funderar på om det finns några släktband, samtidigt så ställer han en fråga om Oskar vet något om ett ställe i Närke som heter Haggrenstorpet.

Jag visar brevet för en kamrat som körde långtradare, och en dag så ringer han från lastbilen och säger att han körde förbi Haggrenstorpet och att det låg i Viby, Närke. Vilket ledde till att jag lånade hem mikrokort och gjorde en släktutredning om Haggrenssläktet i Viby   Den äldsta personen i detta register är Brita Haggren f:1718 i Tångeråsa.

I Svenska släktboken skriven av Anrep, så finns ett släkte ifrån Hagaby i Kumla och jag tror att dessa två släktena kan ha något samröre, men jag vet inte hur än. den äldsta personen i detta släkte heter Pehr Larsson , och hans sonson Sven kan det möjligen va så att han var gift med ovanstående Brita Haggren.

Efter att ha kommit i kontakt med Torsten Haggrens sonson så har jag fått tagit del av hans släkt, och efter tillåtelse av åldermannen så har jag möjlighet till att också presentera släktet Hagren ifrån Torpet Hagen i Hånger Drakaryd. Den äldsta personen i detta släkte är Johan f:1733.

Min hustrus släkt härstammar från en Johannes Jonsson f:1829, som tog sig namnet Hagren. Hans far o Mor bodde på ängen vid Hagestad, så detta släkte är det yngsta av alla Hagren/Haggrens släktena, Jag kallar detta släkte för Hagestadssläktet